Hoe overleef ik covid-19
(Mom)Lifestyle

Hoe overleef ik Covid-19

Covid-19, het gespreksonderwerp van de afgelopen weken en waarschijnlijk ook nog wel van de komende weken. Helaas kunnen we de klok maar een uur vooruit zetten en niet een paar maanden dus we zullen deze bizarre tijd uit moeten zitten. Zo zal de een gewoon moeten werken, de ander thuiszitten, weer een ander ineens juf mama zijn of zelfs een combinatie hiervan en voor sommigen zal er misschien weinig veranderen. Maar 1 ding hebben we allemaal gemeen, we zullen hier doorheen moeten , op wat voor manier dan ook.

Maar hoe dan?

Tja, iedereen ervaart deze periode natuurlijk op zijn of haar eigen manier en zo gaan we er dus ook allemaal anders mee om. De een blijft strikt in huis en gaat soms de achtertuin in voor een frisse neus om zeker niet onverhoopt met andere mensen in contact te komen en zo het virus op te lopen of te verspreiden. De ander gaat met het hele gezin naar een overvolle speeltuin of het strand, probeert daar wel afstand te houden maar met zon grote mensenmassa is dat natuurlijk bijna niet te doen.  Persoonlijk kiezen wij voor de middenweg. Elke dag even naar buiten, een korte, of wat langere wandeling om een frisse neus te halen en te genieten van de natuur, want hé , is het je al wel opgevallen dat alles begint te groeien en bloeien?! We vermijden tijdens onze wandelingen drukke speeltuinen maar genieten heel bewust van de rustige natuur. 

En waar doe je dan goed aan?

Zelf denk ik dat het het belangrijkst is om je gezond verstand te gebruiken en de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Ga er lekker op uit maar zoek wel een rustig plekje op, geniet van de natuur, de lente, de zon.. het is heerlijk! Haal die frisse neus, dat zal je goed doen. Voel je je hier niet goed bij en blijf je liever binnen of in de achtertuin dan is dat natuurlijk ook helemaal prima! Wel denk ik dat het belangrijk is jezelf niet te veel op te sluiten, zo lang je gezond bent natuurlijk! Het kan best nog een hele poos duren en je wordt er gewoon niet gelukkiger van. 

Mijn advies? Geniet!

Probeer te genieten van de mooie dingen die deze tijd met zich meebrengt. Extra tijd met je partner of met de kids, uitproberen of het beroep van juf wellicht bij je past, of juist helemaal niet, de lente die zo’n heerlijk zonnetje met zich meebrengt en de natuur laat groeien en bloeien, de rust of juist de drukte… We kunnen er simpelweg niet omheen en daarom kunnen we er wat mij betreft maar beter het beste van proberen te maken. Laten we er voor elkaar zijn in plaats van elkaar te veroordelen. Wees een beetje extra lief voor de ander..

Ik ben benieuwd, hoe breng jij deze bizarre weken door?

Laat het me weten in een reactie op deze post en check mijn instagram om meer over mij en mijn gezin te weten te komen. 

Liefs Romy,

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.