Koekjes van eigen deeg, amerikaanse chocolate chip cookies
Recepten

Koekjes van eigen deeg

Koekjes van eigen deeg.

Verwarm de oven voor op 200°

Benodigdheden:

  • Keukenweegschaal
  • beslagkom
  • mixer
  • bakpapier

Ingrediënten:

  • 300 gram tarwebloem
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram kristalsuiker
  • 12 gram vanillesuiker (1,5 zakje)
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel maizena

Onderstaande ingrediënten kunnen naar wens vervangen worden door andere ingrediënten. Vooral uitproberen wat je lekker lijkt!

  • 1,5 rol oreo koekjes
  • 1 rittersport witte chocola met hazelnoten
  • 50 gram chocolate chips van dr. oetker

Wat nu?

  1. Doe de boter, basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker in een beslagkom en mix dit mengsel. 
  2. Voeg de twee eieren toe en mix het mengsel vervolgens nog eens.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder, baking soda en maizena toe aan het mengsel en mix het vervolgens weer. Let op, het wordt een erg dik deeg, het lukt waarschijnlijk uiteindelijk niet meer met de mixer. Je kan in plaats daarvan een stevige lepel of gewoon je handen gebruiken. Lekker kneden!
  4. Snij/hak of plet de oreo koekjes en chocola tot gewenste grote en voeg toe aan het deeg. Roer of kneed dit, samen met de chocolate chips, er vervolgens lekker doorheen tot het goed verdeeld is over je deeg.
  5. Maak van het deeg mooie ronde bolletjes, dit kan met je handen of met een ijsschep. Leg een vel bakpapier op een rooster of bakplaat en verdeel de bolletjes deeg hierover. Houd voldoende afstand zodat je uiteindelijk niet 1 grote koek hebt, zou zonde zijn, al dat werk voor niks.
  6. Schuif je deegbolletjes in de oven en houd ze vervolgens goed in de gaten. De baktijd is afhankelijk van de grootte van je koekjes maar zal ongeveer tussen de 8 a 15 minuten zijn. Ze zijn klaar wanneer ze mooi bruin zijn geworden. 
  7. Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze verplaatst, ze zijn namelijk erg zacht wanneer ze net uit de oven komen.

De koekjes zijn koud en warm lekker om te eten, je kunt ze dus even in de magnetron opwarmen.
Bewaar de koekjes in een koektrommel of vries ze in. 

Enjoy your cookies!!

 

Liefs Romy,

Momlifestyle, lifestyle blog voor mamas

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.